• +45 86 82 37 88

Helhedsplan i Færgegården

Renovering af Færgegården

Færgegården, som er en af Silkeborgs mest karakteristiske røde teglbebyggelser, står overfor et omfattende renoveringsprojekt de kommende år. Renoveringsprojektet, som også kaldes en helhedsplan, skal forvandle boligerne i afdelingen til tidssvarende og attraktive boliger.

Der er tale om et kæmpe renoveringsprojekt, hvor mange af boligerne forvandles fuldstændig indvendigt med nye lejlighedsskel og lejlighedstyper. En del af boligerne indrettes som tilgængelighedsboliger, hvilket betyder, at der er let adgang til boligen (for eksempel med elevator), og indrettet så en kørestolsbruger kan komme rundt i alle rum i boligen. Vægge flyttes og der foretages nyindretning og monteres nye køkkener, badeværelser, gulve, lofter med mere. I nyindretningen er der fokus på at åbne lejlighederne, så de lukkede lejligheder bliver erstattet af gennemlyste, åbne rum med masser af dagslys og luft.

Herudover etableres der mekanisk ventilationsanlæg, så indeklima og komfort forbedres. Det er ikke alle lejligheder, som indrettes på ny, nogle boliger bevarer de eksisterende lejlighedsskel, men renoveres.

Helhedsplanens ydre tiltag består af nye vinduer og døre, efterisolering, nyt tag, kviste og altanrenovering. Der etableres herudover elevator i udvalgte opgange, så tilgængeligheden øges. Der foretages ikke renovering af afdelingens udvendige arealer.

Gennemførelse af renovering af Færgegården medfører genhusning af beboerne. Du kan således ikke blive boende i din bolig, mens renoveringen foretages. 

Bebyggelsen er en tidstypisk karrébebyggelse fra 1943-46 med teglfacader, hvide altaner og saddeltag. En af grundstenene i helhedsplanen er at respektere byggeriets arkitektur og genskabe de arkitektoniske detaljer, som rummer mange kvaliteter. For eksempel vælges vinduer med samme sprosser, som bebyggelsen oprindeligt er opført med og der skiftes til tegltag, som bebyggelsen ligeledes er opført med. Alt sammen noget der sikrer Færgegården et harmonisk og sammenhængende arkitektonisk udtryk, og sikrer et stykke dansk kulturarv i fremtiden.

Alt i alt er målet med helhedsplanen, at Færgegården fremstår fremtidssikret teknisk såvel som arkitektonisk.

Lær at forstå Landsbyggefonden på 1 minut

Landbyggefonden bliver ofte nævnt. Men hvad er det nu lige, det går ud på i forhold til dig som almen beboer? Lær det på 1 minut.

BL - Danmarks Almene Boliger har lavet en lille video. som på en let og forståelig måde giver et godt indblik i, hvor pengene kommer fra, og hvad de bliver brugt til i de almene boligafdelinger.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forhold til helhedsplanen, er du velkommen til at kontakte os. 

Telefon: 87 20 19 22

Mail: Kontaktformular eller helhedsplan@arbejdernesbyggeforening.dk 


Siden er sidst opdateret d. 30-11-2023

Til tops