• +45 86 82 37 88
  • Telefontid: Mandag 10-17, tirsdag-fredag 10-15
  • Ekspeditionstid: Mandag 10-17, tirsdag, torsdag, fredag 10-15, onsdag lukket

Helhedsplan i Ringgården

Renovering af Ringgården

Ringgården, som er en af Silkeborgs karakteristiske røde tegl-bebyggelser fra 1949-51, står overfor et omfattende renoveringsprojekt de kommende år. Renoveringsprojektet, som også kaldes en helhedsplan, skal fremtidssikre lejlighederne til attraktive og tidssvarende boliger, der opfylder nutidens standard og behov.

I helhedsplanen lægges der vægt på at respektere bebyggelsens eksisterende arkitektur. Bebyggelsen er en tidstypisk karrébebyggelse med teglfacader, hvide altaner og saddeltag. Ringgårdens arkitektur tager udgangspunkt i solorienteringen. Således er der konsekvent mod syd og vest facader med hvide altaner og glasbånd. Tilsvarende mod nord og øst er facader med store teglflader og franske altaner.

Der er tale om et omfattende renoveringsprojekt, der skal forvandle boligerne til tidssvarende og attraktive boliger. Der foretages nyindretning af mange af boligerne, hvor lejlighedsskel og vægge flyttes, og der etableres åbne køkken alrum. Boligerne får nye gulve, vægge og der monteres nye køkkener og badeværelser. I nyindretningen er der fokus på åbne lejlighederne, så lukkede værelser erstattes af gennemlyste, åbne rum med masser af dagslys og luft. En del af boligerne indrettes som tilgængelighedsboliger, hvilket betyder, at der er let adgang til boligen (for eksempel med elevator), og indrettet så en kørestolsbruger kan komme rundt i alle rum i boligen. Herudover etableres der mekanisk ventilationsanlæg, så indeklima og komfort forbedres. I andre boliger bevares de eksisterende lejlighedsskel, men der foretages renovering af boligerne. Herudover udnyttes tagetagen til penthouselejligheder med flot udsigt over søerne og Silkeborg centrum.

Helhedsplanens ydre tiltag består af nyt tag, nye vinduer og døre, nye kviste og renovering af altaner. I valg af materialer lægges der vægt på at respektere bebyggelsens oprindelige arkitektur, og der vælges således sprosser og tag, som ved bebyggelsens opførelse. Dette for at genfinde bebyggelsens kvaliteter og skabe rytme i facaden. Der monteres desuden elevator i mange af opgangene, for at øge tilgængeligheden til boligerne.

Gennemførelse af renovering af Ringgården medfører genhusning af beboerne. Du kan således ikke blive boende i din bolig, mens renoveringen foretages.

Gårdrummet renoveres, og der er bevidst arbejdet med at nedbryde den store åbne flade, og herved skabe flere aktiviteter og opholds nicher, der indbyder til ophold og tilfældige møder. Der laves parkeringslommer, så der er plads til biler samtidig med, at der plantes træer, som fra lejlighederne vil ligne et smukt grønt tæppe.

Der indrettes et fælleslokale i en del af det tidligere erhvervelejemål på Nylandsvej, som beboerne kan leje til fester og arrangementer. Herudover etableres der et nyt vaskeri i den anden del af det tidligere erhvervslejemål.

Alt i alt er visionen for helhedsplanen, at Ringgården fremstår fremtidssikret teknisk såvel som arkitektonisk.

Lær at forstå Landsbyggefonden på 1 minut

Landbyggefonden bliver ofte nævnt. Men hvad er det nu lige, det går ud på i forhold til dig som almen beboer? Lær det på 1 minut.

BL - Danmarks Almene Boliger har lavet en lille video. som på en let og forståelig måde giver et godt indblik i, hvor pengene kommer fra, og hvad de bliver brugt til i de almene boligafdelinger.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forhold til helhedsplanen, er du velkommen til at kontakte os. 

Telefon: 87 20 19 22

Mail: Kontaktformular eller helhedsplan@arbejdernesbyggeforening.dk 


Siden er sidst opdateret d. 24-11-2020

Til tops