• +45 86 82 37 88

Helhedsplan i Havfruen

Renovering af Havfruen

Bebyggelsen ”Havfruen”, som er opført i 1975, står overfor en omfattende renovering, også kaldet en helhedsplan. Overordnet set skal afdelingen fremtidssikres med tidssvarende boligforbedringer, så boligerne fremstår attraktive og fremtidssikrede. Afdelingen har i dag udfordringer med manglende dagslys blandt andet på grund af depotrum på altangange og lukkede facadeelementer, som tager store dele af det dagslys, der potentielt kunne komme ind. Der er således fokus på at åbne bebyggelsen, for at få mere lys og luft i boligerne.

Havfruen består af to boligblokke og ét fælleshus. Bebyggelsen er markant, og blandt andet kendetegnet ved den gule tegl og de grå betonelementer. Bebyggelsens identitet og de gule ”teglskiver” bevares og styrkes ved valg af materialer, der passer til disse. De grønne depotrum fjernes, og der etableres nye opbevaringsskure i terræn, så der forsat er mulighed for opbevaring.

Renoveringen er gennemgribende og omfatter nyt tag, skalmuring af gavle, efterisolering, nye facadepartier, vinduer og døre. Der foretages nyindretning af nogle boliger, hvor der ændres gennemgribende på indretningen med flere værelser og køkken alrum. Der laves nye badeværelser, lægges nye gulve og vægge. Andre boliger bevarer indretningen, men renoveres. Der skabes desuden tilgængelighedsboliger, som er indrettet, så en kørestolsbruger kan komme rundt i alle rum, og med niveaufri adgang til boligen.

Gennemførelse af renovering af Havfruen medfører genhusning af beboerne. Du kan således ikke blive boende i din bolig, mens renoveringen foretages.

Inden renoveringen har afdelingen udelukkende 2-værelses lejligheder. I renoveringen ændres der på lejlighedsskel, så der fremover bliver både 2- og 3 værelseslejligheder. Blandt andet indrettes der i den bagerste boligblok (blok B) attraktive 2 plans rækkehuse med tilhørende haver. Disse indrettes med køkken alrum med dobbelt loftshøjde.

Gårdrummet renoveres og der etableres opholds nicher, så det sociale fællesskab og tilknytning til afdelingen øges. Der etableres desuden afskærmede private haver til alle boliger i stueplan.

Alt i alt er målet med helhedsplanen, at Havfruen fremstår fremtidssikret teknisk såvel som arkitektonisk.

Lær at forstå Landsbyggefonden på 1 minut

Landbyggefonden bliver ofte nævnt. Men hvad er det nu lige, det går ud på i forhold til dig som almen beboer? Lær det på 1 minut.

BL - Danmarks Almene Boliger har lavet en lille video. som på en let og forståelig måde giver et godt indblik i, hvor pengene kommer fra, og hvad de bliver brugt til i de almene boligafdelinger.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forhold til helhedsplanen, er du velkommen til at kontakte os. 

Telefon: 87 20 19 22

Mail: Kontaktformular eller helhedsplan@arbejdernesbyggeforening.dk 


Siden er sidst opdateret d. 03-06-2024

Til tops